Η Ερμιόνη σας συμβουλεύει | Απρίλιος 2016
Κυρία Ερμιόνη

Η Ερμιόνη σας συμβουλεύει | Απρίλιος 2016

ΠΟΡΝΕΙΑ

Ερμιονού μου,

Είμαι μια απλή νοικοτζιυρά που το Πελέντριν τζιαι τον τελευταίον τζιαιρόν θκιαβάζω την Ένωσην κάθε μήναν – εν’ η μόνη μου παρηορκά. Εσκέφτηκα, που λαλείς, ότι μόνον εσού που είσαι νέα μπορείς να με βοηθήσεις. Γρωστώ πολλά στην τράπεζαν, Ερμιονού μου. Ο άντρας μου, Θεός μακαρίσει τον, πριν πεθάνει έφαεν ούλλα τα ριάλλια μας τζιαι άφηκέν με με το γρέος. Εν τζι εν’ τούτον το θέμαν όμως. Εν τζιαι ζητώ ελεημοσύνην. Το πρόβλημάν μου εν’ με τους τραπεζικούς υπαλλήλους. Ξέρω το ότι τα πλάσματα που δουλεύκουν εις τες τράπεζες εν τζιαι φταιν. Αλλά εσπάσαν με, εν αντέχω πιον. Εν κανεί που έχουμεν τα κόμματα κάθε λλίον να μας φακκούν την πόρταν μας για να τους ιψηφίσουμεν, έχουμεν τζιαι τους τραπεζικούς να μας πιάννουν τηλέφωνον κάθε λλίον. Έπιαν με εχτές, Μεγάλην Δευτέραν, να μου πει ότι εκαθυστέρησα να τους πιερώσω την δόσην του δανείου. Τζιαι με τζιείν’ την ψεύτικην την ευγένειαν λαλεί μου: «Θα μπορέσετε μέχρι την Πέμπτη να έρθετε να καταθέσετε 79 ευρώ;» Εθόλωσα, Ερμιόνη μου. Άψαν τα λαμπούθκια μου. Είπα του τζιαι που τζειαμαί που εμπήκεν τζιαι που τζειαμαί που εφκήκεν. Μισώ τους. Μισώ τους ούλλους. Εν αντέχω! Ή εν’ να πελλάνω ή εν’ να σκοτώσω κανέναν πλάσμαν του Θεού με το σιεπέττον του αντρός μου. Τι να κάμω που τα θκυο;

Αντρούλλα Γεωργίου

Πελέντρι

Αγαπημένη μου φίλη,

Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτησή και τον θυμό σου. Είναι απολύτως κατανοητό να νιώθεις έτσι. Όλοι έτσι νιώθουμε, δεν είσαι μόνη σου. Εγώ θα σου έλεγα μόνο ότι δεν αξίζει τον κόπο να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου στη φυλακή – είναι γνωστό εξ άλλου ότι οι φυλακές μας δεν είναι και οι καλύτερες στον κόσμο. Αν είναι να διοχετεύσεις κάπου την αγανάκτησή σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως για παράδειγμα η φιλανθρωπία. Ξέρεις πόσο καλό θα έκανες στους συνανθρώπους σου, αν αντί να βγάλεις τα νεύρα σου στους τραπεζικούς υπαλλήλους, τα έβγαζες κάπου αλλού, όπως στο Προεδρικό; Μία απλή υπόθεση κάνω, χωρίς παρεξήγηση.

Κυρία Ερμιόνη,

Έχω σοβαρές υποψίες ότι απατά με ο άντρας μου. Ότι πάει στες πουτάνες. Εν τζιαι έχω πρόβλημα με τες πουτάνες, κυρία Ερμιόνη μου, τζιαι πιο παλιά επήαιννεν τζιαι εν ελάλουν τίποτε, γιατί επήαιννεν καμιάν φοράν τον μήναν τζιαι εκάθουνταν τζιαι τα νεύρα του τζι έπναζεν τζι εμέναν η κκελλέ μου. Αλλά τωρά επαράγινεν το κακόν. Πλέον πιστεύκω ότι πάει σχεδόν κάθε μέρα, τρώει ούλλον του τον μισθόν τζιαι τα κοπελλούθκια μεινίσκουν νηστικά τζιαι το σιειρόττερον ποιον ένι; Όταν του είπα να σταματήσει λλίον γιατί εν κρατούμεν μπακκίραν, μετά που μου έδωσεν έναν βουζουνόπατσον τέθκοιον που εν εξανάφαα στην ζωήν μου, ούτε καν που τον τζιύρην μου, είπεν μου ότι τα λεφτά έδωκέν τα εισφοράν εις το κόμμαν που έσιει ανάγκην τζιαι ότι είμαι αχάριστη μετά που τόσα που έκαμεν το κόμμαν για μας να του κάμνω πρόβλημαν για τα ριάλλια. Πού να του πω, δηλαδή, ότι σκέφτουμαι να μεν ιψηφίσω εις τες εκλογές. Φοούμαι ότι εν’ να με σκοτώσει. Τι να κάμω; Βοήθα με.

Μαρία Παπαροτσίδου

Τσέρι

Αγαπητή μου Μαρία,

Λυπούμαι που διαπιστώνω ότι ο σύζυγός σου είναι ένας ξημαρισμένος ΑΚΕΛικός του χειρίστου είδους. Του είδους που ονομάζει τις πουτανοδουλειές του «εισφορές στο κόμμα». Φυσικά, έμαθε από τους καλύτερους. Να υποθέσω ότι ο Άντρος ο Κυπριανού είναι οικογενειακός σας φίλος; Είμαι σίγουρη ότι δεν πέφτω και πολύ έξω. Θα σε συμβούλευα, αγαπητή μου φίλη, να μην του πεις τίποτα πριν τις εκλογές. Δεν ξέρεις ποτέ πώς μπορεί να αντιδράσει ένας ξημαρισμένος ΑΚΕΛικός – μπορεί ακόμα και να σε στείλει σε κατασκήνωση της ΕΔΟΝ για να στρώσεις. Αμέσως μετά τις εκλογές, όμως, να φύγεις και να τον αφήσεις και να πάρεις και τα παιδιά σου μαζί σου, γιατί τέτοιου είδους ΑΚΕΛικοί δεν στρώνουν ποτέ. Μην ξεχάσεις να του εξηγήσεις όμως γιατί τον αφήνεις και να του σύρεις και καμιάν κατάραν να μεν του ξανασηκωθεί. Πού ξέρεις; Μπορεί να πιάσει.

Κυρία Ερμιόνη,

Δεν είμαι ΑΚΕΛικός ούτε Συναγερμικός ούτε ΔΗΚΟϊκός. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που προβληματίζεται για τα τεκταινόμενα σε αυτόν τον άμοιρο τόπο. Εντάξει, μπορεί να μην είμαι και τόσο απλός, έχω λίγα χρήματα παραπάνω στην τράπεζα, έχω και μια εταιρεία που βγάζει αρκετά και μπορώ να σου εκμυστηρευτώ ότι πήρα κι εγώ μέρος σε κάποιες μιζούλες κατά καιρούς, αλλά απλώς για να μπορώ να συντηρώ την οικογένειά μου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε – να μπορούμε να τρώμε brunch σε κανένα εστιατόριο της προκοπής, να πηγαίνουμε κανένα ταξιδάκι αναψυχής και τέτοια απλά πράγματα. Θα ήθελα να με συμβουλέψετε, κυρία Ερμιόνη, τι να ψηφίσω. Είμαι προβληματισμένος, γιατί χρωστώ διάφορες χάρες σε διάφορα κόμματα και δεν ξέρω πια τι να κάνω. Σκέφτομαι να ψηφίσω εκείνον τον Χαννίδη του ΑΚΕΛ, φαίνεται σοβαρός άνθρωπος, τι λέτε κι εσείς;

Επιθυμώ να μην αποκαλύψω το όνομά μου για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ.

Αγαπητέ μου,

Ως επαγγελματίας ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, θα επιθυμούσα να μην σας απαντήσω. Και αυτό γιατί αν σας απαντούσα, θα σας έλεγα ότι είστε ένας σκατένος τομαριστής από εκείνους που ευθύνονται για την κατάντια μας και το μόνο που σας αξίζει είναι να σας κρεμάσουμε ανάποδα στην καινούργια Πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους ομοίους σας για να σας φάνε τα όρνεα. Αλλά δεν θα το κάνω, γιατί πάνω απ’ όλα είμαι επαγγελματίας.

Θα ήθελα κι εγώ να στείλω το δικό μου μήνυμα, μέσω της εφημερίδας που φιλοξενεί τη στήλη μου, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές:

Όποιου ψηφίσει ΑΚΕΛ να του ξεράνει το πουλλίν του.

Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *