ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Γι’ άλλα δέκα χρόνια, άϊντε καθαρίσαμε;
Ελλάδα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Γι’ άλλα δέκα χρόνια, άϊντε καθαρίσαμε;

vouli1418203960

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα αποδεικνύει ένα πράγμα: Ότι ο ελληνικός λαός φαίνεται να έχει κατανοήσει πως δεν έχει να χάσει τίποτα πλέον παρά την αξιοπρέπειά του. Αυτό οφείλουν να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι, η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε.

Πάσχιζαν να πείσουν τον λαό ότι θα έρθει η μικρασιατική καταστροφή αν εκλεγεί ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας, ότι θα πετάξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα κλείσουν οι τράπεζες κι ότι θα γίνει όπως έγινε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013. Η πολιτική του φόβου δεν πέρασε όπως φαίνεται. Το 36,34% των Ελλήνων ψήφισαν έναν άνθρωπο και ένα κόμμα που δεν κυβέρνησε ποτέ τον τόπο και που σαφώς δεν αποτελεί εγγύηση για τις πολιτικές των μνημονίων, με όποια άποψη και να το δούμε.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε πως είναι αρκετά επικίνδυνος όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα και δη το Κυπριακό. Με άτομα όπως η Σία Αναγνωστοπούλου –που ευτυχώς δεν εκλέχθηκε– στα ψηφοδέλτιά του, δεν εγγυάται ένα μέλλον ήσυχο ή αξιοπρεπές για τον κυπριακό Ελληνισμό. Όχι πως ο Σαμαράς ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση έκανε κάτι καλύτερο.

Η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση, αν και γίνεται μόνο σε αντιμνημονιακή βάση (προς το παρόν), δείχνει κάτι κάπως θετικό, χωρίς να εμπιστευόμαστε τυφλά κανέναν φυσικά.

Πάμε στα υπόλοιπα. Ο Σαμαράς ηττήθηκε εδώ και πολύ καιρό, όχι την Κυριακή των εκλογών. Όποιο έργο και αν έκανε πίσω από τις κάμερες, η Ελλάδα της ανεργίας, της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, των αυτοκτονιών, της φυγής των νέων και της εξαθλίωσης δέσποζε στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησής του. Αυτός δεν έστρωσε κόκκινο χαλί, άλλωστε, στον Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν η Άγκυρα διενεργούσε μια νέα εισβολή στην Κύπρο;

Πιο κάτω, τα πράγματα είναι επιεικώς τραγικά. Η Χρυσή Αυγή, με βουλευτές στη φυλακή και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είναι τρίτο κόμμα με 6,28%. Ναι μεν είναι μειωμένο το ποσοστό των τραμπούκων της βουλής, αλλά δεν παύουν να αποτελούν την τρίτη δύναμη της Ελλάδας των Καλαβρύτων και του Διστόμου.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται Το Ποτάμι του άλλοτε ΠΑΣΟΚου Σταύρου Θεοδωράκη, που με έναν χαρακτήρα απολιτίκ, χωρίς πολιτικές θέσεις, κατάφερε να πείσει πολλούς «εναλλακτικούς» ψηφοφόρους. Ας μη σχολιάσουμε το 4,68% του ΠΑΣΟΚ και την «αποτυχία» του Γιωργάκη. ΚΚΕ και ΑΝΕΛ ας κρατήσουν τη βουλή σε ένα κάπως πιο σοβαρό πλαίσιο.

Είναι απολύτως λογικό να επηρεάζουν και την Κύπρο οι εκλογές και οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Με το Μπαρμπαρός στα ύδατά μας, την Τουρκία σε μια υστερική φάση και την εχθρική στάση του ίδιου του ΟΗΕ, είναι επιτακτική η ανάγκη κοινής και ενωτικής πορείας. Συνεργασία ηγεσιών, χάραξη εθνικής στρατηγικής και κοινός πανεθνικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού. Οι παππούδες μας το έχουν πει ήδη άλλωστε: «Να μας αξιώσει ο Θεός στην μάναν μας να πάμεν τζιαι τρώμεν πέτρες των βουνών αν δεν έσιει να φάμεν». Με ή χωρίς τον Τσίπρα.

«ΕΝΩΣΙΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *