Εντύπως και αενάως
Της Σύνταξης

Εντύπως και αενάως

 Χρόνια σκλαβκιές ατέλειωτες
τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους,
εμείς τζιαμαί,
ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους.

 ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ

Αν και οι αρχικές εξαγγελίες έκαναν λόγο για προσωρινή αναστολή της έντυπης ΕΝΩΣΙΣ και «στροφή» στη χρήσιμη (πολλές φορές) λύση του διαδικτύου, εν τούτοις αποφασίσαμε ότι είμαστε αρκετά γεροί για να συνεχίσουμε να την εκδίδουμε εντύπως.

Αυτό, φυσικά, δεν θα συνέβαινε χωρίς την παράδοση της σκυτάλης από το φιλούιν μας, τον Βάσο Φτωχόπουλλο, που έχτισε αυτήν την εφημερίδα πριν από είκοσι χρόνια και κατάφερε πολλά και καίρια πλήγματα στους εξουσιαστές, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς μας εχθρούς, έστω κι αν ο ίδιος δεν το παραδέχεται. Κατάφερε να μείνει όρθιος και να εκδίδει την εφημερίδα επί είκοσι χρόνια, παρά τον πόλεμο που δέχτηκε, ακόμα και από το ίδιο το κράτος, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Ο Βάσος Φτωχόπουλλος δεν έφυγε, μην επαναπαύεστε. Τριγυρίζει συνεχώς στα μυαλά και στα… τηλέφωνά μας.

Δεν θα συνέβαινε ούτε και χωρίς τη βοήθεια πολλών συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων που, θεωρώντας κομμάτι τους την εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ, προσέφεραν από το υστέρημά τους για να συνεχίσει να εκδίδεται.

Αν τους γράψουμε ονομαστικά θα γεμίσει η σελίδα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Άντη Λοΐζου που μας βοήθησε με πολλά ζητήματα.

Η ΕΝΩΣΙΣ που κρατάτε στα χέρια σας δεν θα εκδιδόταν αν δεν ήταν και ο σύντροφος Γιώργος Μπύρος, ο οποίος μας απέτρεψε από το να ρίξουμε τον υπολογιστή από το μπαλκόνι σε μια στιγμή υστερίας και τεχνικών προβλημάτων. Με τη βοήθειά του συνεχίστηκε κανονικά η σελίδωση.

Βέβαια, η εφημερίδα δεν θα εκδιδόταν και χωρίς τους συνεργάτες μας, τους οποίους παρακαλούμε, επί τη ευκαιρία, να στέλνουν τα άρθρα τους νωρίς και στο λογικό πλαίσιο και, αν γίνεται, εικονογραφημένα.

Φτάνει ευχαριστίες.

Η ΕΝΩΣΙΣ δεν είναι μία εφημερίδα που άλλαξε χέρια και πρόκειται να αλλάξει και «γραμμή». Φαίνεται κιόλας από το ότι συνεχίζεται να ονομάζεται ΕΝΩΣΙΣ. Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στην ιστορία της και να αποτελέσουμε έναν κακό εφιάλτη στα όνειρα όσων θέλουν να αφανίσουν τον τόπο και τον λαό μας. Ελπίζουμε επίσης να αυξηθούμε και να μην παραμείνουμε μια ισχνή μειοψηφία, ακόμα κι αν οι μειοψηφίες είναι ωραίες στην Κύπρο, σαν ξυπόλητα τάγματα.

Επιθυμούμε να στέλνετε τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και επιθυμούμε επίσης να σταθούμε ανώτεροι των περιστάσεων.

Η Συντακτική Επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *