Ψυχολογικά Οκτωβρίου μηνός
Επιλεγμένα Κοινωνία Κυπριακό Πολιτική Προεδρικές

Ψυχολογικά Οκτωβρίου μηνός

Της Μαρίας Χ.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

Υ.Γ.: Την ειλικρινή συγγνώμη μας στον πρόεδρο του ΕΛΑΜ και υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χρίστο Χρίστου, για τη μη συμπερίληψή του στον άνωθεν πίνακα. Άρκησες, κύριε. Επιφυλασσόμαστε.

Υ.Γ.2, μακροσκελές: Εν τω μεταξύ, στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε δικοινοτική συνάντηση στη Γαλάτια Καρπασίας (μα έννεν τον Οκτώβρη που έγινε όλο αυτό το σούσουρο με την επιβολή δασμών στα προϊόντα, μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους μας στην αδερφή ΤΔΒΚ; Φαντάζει τόσο, μα τόσο μακρινό… τελικά; Ξέρει κανένας τι έγινε;) από –ω τι έκπληξη!– τις ΜΚΟ Cyprus Academic Dialogue, Famagusta Initiative, Πολιτεία και Political Sciences Association με τη συνεργασία του Δήμου Γαλάτιας. Εκεί κάμποσα υπέρλαμπρα ψώνια συμφώνησαν ότι οι «τάδε» παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά την πρόοδο για την ειρήνη στην Κύπρο. Μεταξύ μας πάντα, η ειρήνη στην Κύπρο ούτε που το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ εν περνά. Ξέρετε, το τελευταίο οικόπεδο, κάτω κάτω νότια – ΟΥ! μα τι εννοείς δεν έχουμε ΑΟΖ στα βόρεια; Και τι εννοείς πως κάμνουμε διαβήματα για να θεσπίσουμε; Μάνα μου τους κάημενους τους Τουρκοκυπρίους, επερικυκλώσαμεν τους ως άλλους Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες. Και μετά φκάλλετε φλύκταινες άμα μιλούν τα πλάσματα για εγγυήσεις. Τους ξεζουμίσατε και ούτε με μισό κράτος εν είσαστεν ευχαριστημένοι. Αχάριστοι∙ μια ζωή αχάριστοι.

Συνεχίζω. Και επειδή καμία συνάθροιση ΜΚΟ δεν σέβεται τον εαυτό της αν δεν καταδικάσει και κάτι, η συγκεκριμένη καταδίκασε τον εορτασμό «οποιωνδήποτε εθνικιστικών δραστηριοτήτων (άνθρωποι μαζεύονται στα κατεχόμενα για να καταδικάζουν τον εορτασμό οποιωνδήποτε εθνικιστικών δραστηριοτήτων. Θεέ μου, ο όρος «σουρεαλισμός» δεν αντανακλά επαρκώς την κατάσταση, μου τελειώνουν οι λέξεις) οι οποίες βαθαίνουν τη δυσπιστία  και τη σύγκρουση μεταξύ δυο κοινοτήτων. Αντ’ αυτού υποστηρίχθηκε ο εορτασμός εκδηλώσεων που προωθούν τον διάλογο, τη δημοκρατία και την ειρήνη». Έτσι, ως πρώτο βήμα, θεσπίστηκε όπως από του χρόνου και κάθε Οκτώβρη, αντί η «ανεξαρτησία», να γιορτάζεται η απελευθέρωση των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων από τον αβάσταχτο ζυγό της «ανθρωπιστικής βοήθειας» από την Κυπριακή Δημοκρατία και η συνεχόμενη προσπάθεια αφελληνισμού και της τελευταίας ρότσας στα κατεχόμενα.

Υ.Γ.3: Μα πόση προώθηση του διαλόγου, ολάν; Έφαεν τζιαι τον Φειδιππίδην τόσα χιλιόμετρα που έκοψεν. Έφκαλεν η γλώσσα μας μαλλιά: Έξω οι Τούρκοι – απελευθέρωση η μόνη λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *