Χρόνος, καύσιμα, καπνός
Uncategorized

Χρόνος, καύσιμα, καπνός

Του Βελούχη Αρειώτη

ΧΑΝΔΟΝ

Πνίγεσαι στην στεναχώρια πάντα όταν παρακολουθείς σκηνές στις ταινίες και στις σειρές που αγαπάς, με τους ηθοποιούς να σβήνουν το τσιγάρο μόλις το ανάψουν ή τέλος πάντων προτού το φτάσουνε μέχρι την γόπα. Βυθίζεσαι πάντα στην υγρή σου, εκείνη την στιγμή, λύπη όταν, ακουμπώντας στην μπάρα, πάρει το μάτι σου – θολό ή μη, λειτουργεί, άχρι τούδε – τον θαμώνα να εγκαταλείπει το ποτήρι του μισογεμάτο φεύγοντας, με ή χωρίς γυναικεία συντροφιά. Αναπνέεις θυμό πάνω στις ασφάλτινες γραμμές των κόκκινων φαναριών πάντα μόλις αυτά σε συλλάβουνε, μετρώντας ερασιτεχνικώς πόσα πράγματα θα μπορούσες να ολοκληρώσεις ή να αισθανθείς μέχρι να σου χαμογελάσει το πορτοκαλί για να μαρσάρεις και να σαλτάρεις παραπέρα.

Η προσευχή σου αναλώνεται σε εκζητήσεις αμαρτωλές. Ζητάς ανερυθριάστως από τον Πλάστη να σου μαζέψει κάπου όλον αυτόν τον χρόνο που ξοδεύει στα κόκκινα φανάρια και η αφεντιά σου και ολόκληρη η υπόλοιπη ανθρωπότης – κι αν γίνεται, και τα ζώα που περιμένουνε σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά, αν συμβαίνει, και αλλού, να διασταυρώσουνε έναν δρόμο σ’ ένα κόκκινο φως τροχαίο – και να σου τον δωρίσει, προσθέτοντάς τον στο προσδόκιμο της ζωής σου. Τον χρειάζεσαι για να σκεφτείς, να αισθανθείς, να συζητήσεις. Τον παρακαλάς να σου φυλάξει κάπου όλα τα αποπιόματα που προορίζονται για τις λαίμαργες γούρνες των μπαρ σε όλο τον κόσμο, αφού τα έχουν εγκαταλείψει οι ράθυμοι πότες μιαν νύχτα που δεν τα έκαναν κέφι. Τον προσκυνάς να σου ταριχεύσει σε μιαν δικιά Του ταμπακιέρα όλα τα μισοσβησμένα τσιγάρα των βαριεστημένων συνανθρώπων σου. Να θυμίζουνε SANTÉ, κατά προτίμησιν, αφού κι αυτήν την χαρά, σας την πήδηξε η πουτάνα η παγκοσμιοποίηση.

Λιγουρεύεσαι χαρμάνης κι άφραγκος τον χρόνον αυτόν, τα καύσιμα και τον καπνό που όλοι τούτοι πετάνε ελαφρά τη καρδία, χωρίς να τα σκεφτούν ή να τα αισθανθούν, για να ζήσεις λίγο ακόμη περισσότερο κουβεντιάζοντας, πίνοντας και καπνίζοντας με τους φίλους σου.

Καπνίζοντας, πίνοντας και κουβεντιάζοντας με τους φίλους σου.

Για κείνην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *