Απλώς αναπαράγεται η βλακεία…
Επιλεγμένα Κοινωνία Κυπριακό Πολιτική

Απλώς αναπαράγεται η βλακεία…

Της Ιόλης

KILL THE MESSENGER

Φίλοι αναγνώστες, οφείλω να παραδεχτώ ότι κατά τον προηγούμενο μήνα, εν αναμονή των καλοκαιρινών μου διακοπών και της προοπτικής να περάσω τον ελεύθερο χρόνο μου σε μια παραλία, μακριά από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, διαδίκτυο και τα τοιαύτα, είχα ασκήσει αφόρητες πιέσεις στη διεύθυνση της εφημερίδας μας να μην κυκλοφορήσει αυτό το τεύχος, αφού ήμουν πεπεισμένη ότι τίποτα δεν θα γινόταν Αύγουστο μήνα για να γεμίσουμε τα φύλλα της εφημερίδας – πάλι θα αναγκαζόμασταν να ασχοληθούμε με τις επικείμενες προεδρικές που πλησιάζουν απειλητικά, έφυγε κι ο αγαπημένος Άιντα συν τοις άλλοις, που ήταν πάντα πρόθυμος να μας δώσει υλικό και διάφορα άλλα επιχειρήματα.

Η διεύθυνση αρνήθηκε κατηγορηματικά να υποκύψει στις πιέσεις μου και πολύ καλά έκανε. Γιατί αυτός ο Αύγουστος δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Εξάλλου φάνηκε από την αρχή…

Πρώτη είδηση, λοιπόν, με το καλημέρα του μήνα των καλοκαιρινών διακοπών, η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο Άντρος Κυπριανού εναντίον του Προεδρικού, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, ότι η ΚΥΠ παρακολουθεί τις κινήσεις του και διέρρευσε μυστική συνάντηση που είχε σε διαμέρισμα στη Λευκωσία με τον πολύ –ποιον άλλον;– Έσπεν Μπαρθ Άιντα μετά το ναυάγιο στο γνωστό πια ελβετικό θέρετρο. Αντιπαρέρχομαι την κατηγορία για παρακολουθήσεις πολιτικών. Απλώς υπενθυμίζω, μήπως κάποιος το έχει ξεχάσει, ότι επιζήσαμε και προεδρίας Χριστόφια. Μυστικά ραντεβού, λοιπόν, σε διαμερίσματα στη Λευκωσία. Μάλιστα. Ο μήνας Αύγουστος προβλεπόταν από την αρχή συγκλονιστικός. Και ήταν.

Μετά από πολλά και διάφορα που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω, όπως το τρολλάρισμα που έκαναν οι αθεόφοβοι του Τορναρίτη στο Τουίτερ για παράδειγμα, ο Φαιδωνής εκ Πάφου την έκανε τη ζημιά τελικά. Αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο σχετικά με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών και έφερε τα πάνω κάτω στην κυπριακή κοινωνία που άναυδη άκουσε πρώτη φορά για την αναξιοκρατία, την αδικία, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, το ρουσφέτι και άλλα τέτοια φαιδρά. Και να συμφωνεί και να επαυξάνει το ΔΗΣΑΚΕΛ και να δηλώνει μετά παρρησίας ότι θα πατάξει το απαράδεκτο έγκλημα και θα βάλει τάξη στην αταξία. Καλημέρα! Πόσα χρόνια θα ακούμε τα ίδια; Το πρωτοφανές σκάνδαλο το γνώριζαν και οι κότες εδώ και χρόνια. Η μόνη ελπίδα μας είναι ότι τώρα έχουμε τουλάχιστον Γενικό Ελεγκτή, που να ’σιει τες ευτζιές μου που τα είκοσί μου νύσια. Κάτι μπορεί να γίνει.

Και ήρθε να μας αποτελειώσει στο κλείσιμο ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που –σχεδόν ταυτοχρόνως με την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του– μοιράζει απόρρητα έγγραφα και πρακτικά στους φίλους του, δημοσιογράφους και άλλους, για να τους πείσει ότι, παρά τα όσα διακηρύττει τελευταίως, παραμένει πιστός οπαδός της όποιας λύσης, μπας και χάσει την υποστήριξη των σκληροπυρηνικών του «ναι» που τον κατηγορούν ότι δεν έδωσε αρκετά κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Επιλεκτικές διαρροές, λοιπόν, από το Προεδρικό, για να κλείσει ο μήνας καλά και να μπούμε στην προεκλογική περίοδο με το δεξί.

Κατά τ’ άλλα, η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει τους σχεδιασμούς της επί του εδάφους τουρκοποιώντας σταδιακά και μεθοδικά την κατεχόμενη πατρίδα μας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παρά τις διαρροές, μετατρέπεται σε ηγέτη ολκής που «δεν θα επιτρέψει!» κτλ. και το ΑΚΕΛ κάνει αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο Αναστασιάδης είναι πιο απορριπτικός και από τους απορριπτικούς. Ένας φίλος είπε κάποτε ότι σε τόσο μικρά κράτη όπως είναι το δικό μας, όπου με έναν πληθυσμό του ενός εκατομμυρίου περίπου πρέπει να βρεθούν αρκετά άτομα για να εκλεγούν στις διάφορες θέσεις της κυβέρνησης και άλλα τόσα για να διοριστούν στις διάφορες υψηλές ή χαμηλές θέσεις της κρατικής μηχανής, να στελεχώσουν τη δημόσια υπηρεσία κτλ. κτλ., είναι αναπόφευκτο ότι στην πάροδο των χρόνων απλώς θα αναπαράγεται η βλακεία. Πόσο δίκαιο είχε!

Καλό χειμώνα… αν φτάσουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *