Μα τωρά σοβαρομαλάς;
Επιλεγμένα Κοινωνία Πολιτική Προεδρικές

Μα τωρά σοβαρομαλάς;

Της Ιόλης

­KILL THE MESSENGER

Το θρίλερ με τίτλο «Ποιον θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές» έλαβε τέλος τις προάλλες με μια απροσδόκητη, ομολογουμένως, τροπή του σεναρίου την τελευταία στιγμή. Είναι εκείνη η στιγμή που η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο, που οι πρωταγωνιστές επιτέλους αναμένεται να μάθουν ποιος είναι τέλος πάντων ο δολοφόνος και ποια τα κίνητρά του και έρχεται ο σεναριογράφος και ανατρέπει τα πάντα, αποδεικνύοντας ότι τελικά η ταινία είναι κακό σίκουελ της αποτυχημένης –για κάποιους– προκατόχου της του 2013. Ο δολοφόνος, που δεν είχε πεθάνει τελικά, παρά την εντύπωση που είχε αφήσει το 2013 στο κοινό, επανέρχεται πέντε χρόνια μετά για να πάρει την εκδίκησή του.

Είναι γνωστό ότι τα σίκουελ, και δη εκείνα που είναι βασισμένα σε υπερήρωες, πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους τρόπους που βρήκε η χολυγουντιανή βιομηχανία για να περιορίσει το ρίσκο της. Έτσι και το ΑΚΕΛ αποφάσισε να περιορίσει το ρίσκο που θα έπαιρνε με τον Μάικ Σπανό ας πούμε και να ακολουθήσει την πεπατημένη. Ο Σταύρος Μαλάς, ως άλλος Κυπραίος υπερήρωας, ήρθε μετά από πέντε χρόνια, κατά τα οποία ήταν καταψυγμένος με τη μέθοδο της κρυογονικής, να σώσει το αυτοκτονικό ΑΚΕΛ από τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από μήνες προσπαθειών και αποτυχιών, το ΑΚΕΛ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη δοκιμασμένη μέθοδο του υποψηφίου από το πουθενά, ξύπνησε τον Δρ Μαλά από τον βαθύ του ύπνο και ξαφνικά βρήκε υποψήφιο στο πρόσωπο του κοιμισμένου γενετιστή.

Οφείλουμε πάντως να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο ΑΚΕΛ για την απόφασή του. Δείχνει ώριμη σκέψη, πάντα για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και του λαού. Εξάλλου πάντα έτσι ενεργούσε το ανορθωτικό μας κόμμα. Ώριμα και συναινετικά. Οι εκλογές του 2013 είχαν το πιο αίσιο αποτέλεσμα που θα μπορούσαν να έχουν προς όφελος του λαού μας. Γιατί, λοιπόν, να μην τις επαναλάβουμε, αποσοβώντας την απειλή να αλλάξει κάτι σε τούτο τον τόπο; Μπράβο στο ΑΚΕΛ για την ώριμη στάση του. Μπράβο.

Σε άλλες ειδήσεις, φήμες από το Προεδρικό λένε πως ο Νίκος Αναστασιάδης, μόλις έμαθε το όνομα του ανθυποψηφίου του στις επερχόμενες εκλογές, έπαθε κρίση νευρικού γέλιου και μόνο όταν είδε μπροστά του τον Βίκτωρα κατάφερε να συνέλθει.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το ΑΚΕΛ λένε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες εντός του «μεγαλύτερου» κόμματος της «αντιπολίτευσης» σχετικά με την επαναλαμβανόμενη επιλογή του Σταύρου Μαλά. Φήμες που δεν μπορούμε ακόμα να επιβεβαιώσουμε λένε ότι υπάρχουν ΑΚΕΛικοί που θέλουν και ζητούν υποψηφιότητα νίκης. Αν είναι δυνατόν!

Η ουσία, αγαπητοί αναγνώστες, είναι πως πρέπει επιτέλους να παραδεχτούμε όλοι μας, σε μια κρίση ειλικρίνειας, το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης. Ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν θα έχει. Το ΑΚΕΛ πρέπει να διαλυθεί στην καλύτερη περίπτωση ή, έστω, να μετατραπεί στο νέο κυπριακό ΠΑΣΟΚ. Η μαύρη πενταετία Χριστόφια και οι πολιτικές επιλογές του κόμματος μετά από αυτήν, για να μην πάω πιο πίσω, το καθιστούν επιτακτικό. Σκοτώστε το ΑΚΕΛ να δούμε στον δύσμοιρο αυτόν τόπο άσπρη μέρα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *