Οι «δικοί» μας και οι άλλοι
Επιλεγμένα Κοινωνία Κυπριακό Πολιτική Πολιτισμός

Οι «δικοί» μας και οι άλλοι

Του Φοίβου Νικολαΐδη

ΣΟΥΠΕΡΝΟΒΑ

Χωρίς να μακρηγορήσουμε, θα μελετήσουμε πιο κάτω δύο αλληλένδετα περιστατικά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, μέσα από τα οποία καταγράφεται η φθορά της κοινωνίας αλλά και η ξεδιαντροπιά της ανθρώπινης φύσης.

Αριστερή κίνηση – Θέλουμεν ομοσπονδία

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλαμε(ν) να ασχοληθούμε(ν) με τα κατορθώματα της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά πλέον έχουν ξεφύγει τα πράγματα και γι’ αυτό οφείλουμε να το πράξουμε. Αυτοί οι ούτω καλούμενοι «αριστεροί» με τις ονειρώξεις για την ομοσπονδία, που λέτε, δημοσίευσαν ένα βιντεάκι την ημέρα μνήμης του πραξικοπήματος, όπου προβαίνουν σε υποστολή της ελληνικής σημαίας από συγκεκριμένα σημεία-σύμβολα στη Λευκωσία, όπως το άγαλμα της Ελευθερίας, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, μια εκκλησία και ένα φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς. Ακολούθως, πακετάρουν τις σημαίες και τις στέλνουν ταχυδρομικώς στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κύριο Κοτζιά. Θέλουν, λένε, με αυτήν την «ακτιβιστική» κίνηση να δείξουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την Κύπρο και ειδικά το κυπριακό ζήτημα. Αυτοί οι άνθρωποι, αν μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει έτσι, βεβήλωσαν με αυτόν τον τρόπο τη σημαία του έθνους, ατιμάζοντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους διαχρονικά για την ελευθερία αυτού του τόπου. Αυτοί είναι που με τόση ευκολία κατονομάζουν άλλα άτομα ως φασίστες και εθνικιστές. Ε λοιπόν, οι μεγαλύτεροι φασίστες είναι αυτοί και το αποδεικνύουν με τις γενναίες τους πράξεις. Παρεμπιπτόντως, η σημαία η οποία σχεδίασαν, της επανενωμένης Κύπρου, έχει ζωγραφισμένη πάνω, εκτός από την ελληνική σημαία που τη χέζουν τα πουλιά (ουστ), και την τουρκική σημαία με το ίδιο σενάριο. Ας πάνε, λοιπόν, οι μάγκες να υποστείλουν και τουρκικές σημαίες από διάφορα μνημεία στα κατεχόμενα. Άντε να σας δούμε, λεβέντες μου.

Οι «δικοί» μας παλληκαράδες

Μετά από το πιο πάνω περιστατικό, φυσιολογικό ήταν να ξεσπάσει ένας μικρός ντόρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αρκετός κόσμος αναλώνεται σε διαφόρων ειδών πολιτικές συζητήσεις, οι οποίες κάποτε ξεφεύγουν από τα όρια. Κάτι παρόμοιο είχαμε και με το συγκεκριμένο θέμα, όπου όμως αυτήν τη φορά οι «δικοί» μας το πήραν ένα βήμα παρακάτω. Ξαφνικά και χωρίς οποιαδήποτε βάσιμα στοιχεία, κάποιοι του λεγόμενου πατριωτικού χώρου αποφάσισαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες συγκεκριμένου νεαρού ατόμου, το οποίο φαίνεται να ασπάζεται κάποιες από τις απόψεις της προαναφερόμενης ομάδας, και να το καταδικάσουν εντελώς αυθαίρετα για τις πράξεις που αναφέραμε πιο πάνω. Και, δυστυχώς, δεν περιορίστηκαν μόνο στην πολιτική καταδίκη, αλλά προχώρησαν και σε εκτενή διασυρμό του συγκεκριμένου ατόμου σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο. Τέτοιον κανιβαλισμό και δολοφονία προσωπικοτήτων είχε καιρό να δούμε σε δημόσιες τοποθετήσεις. Όπως ήταν φυσικό, το νεαρό αυτό άτομο δεν φαίνεται να είχε εμπλοκή στο περιστατικό με τις ελληνικές σημαίες, με τον ίδιο μάλιστα να δηλώνει πως έχει δεχτεί σωρεία απειλών για τη ζωή του. Μπορεί οι απόψεις μας με το συγκεκριμένο άτομο να απέχουν από τη γη μέχρι τον ουρανό, μπορεί να διαφέρουμε σε χίλια δυο πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση, η οποία μάλιστα προέρχεται από άτομα που υποτίθεται πρόσκεινται στο δικό μας ιδεολογικό υπόβαθρο. Αν είναι με αυτόν τον τρόπο που σκοπεύουμε να τα «βάλουμε» με αυτούς που φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί και που δηλώνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα στον βωμό της όποιας λύσης, τότε έχουμε ήδη χάσει τον αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *