Κυκλοφορεί το 31ο τεύχος της νέας περιόδου της εφ. ΕΝΩΣΙΣ | Τα φλαμίνγκο σας και σ’ άλλη παραλία
Ένωσις Εξώφυλλο Επιλεγμένα Της Σύνταξης

Κυκλοφορεί το 31ο τεύχος της νέας περιόδου της εφ. ΕΝΩΣΙΣ | Τα φλαμίνγκο σας και σ’ άλλη παραλία

Τα φλαμίνγκο σας και σ’ άλλη παραλία

Της Σύνταξης

Έπεσε ο ουρανός πάνω στα κεφάλια όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πολιτική της ήττας, όσων έδωσαν την ψυχή τους στον διάβολο και ο διάβολος (=Τουρκία) ούτε μέχρι την κόλαση (=ΔΔΟ) δεν τους οδήγησε. Κατόρθωσαν, τόσα χρόνια, να ιδεολογικοποιήσουν τη μιζέρια τους και να τη μετατρέψουν από «οδυνηρό συμβιβασμό» σε «παράδεισο». Και στο μαγευτικό Κραν Μοντάνα τα έκαναν θάλασσα.

Έπεσε ο ουρανός πάνω στα κεφάλια τους γιατί, ενώ τα έδωσαν όλα στην Τουρκία, δεν κατάφεραν να συντηρήσουν τη βλακεία που τους δέρνει και να διατηρήσουν το Κυπριακό ως πρόβλημα δικοινοτικών ρυθμίσεων. Και δεν ήταν μόνος του ο Αναστασιάδης προφανώς. Κουβαλούσε ηθελημένα ή άθελα την αντίληψη μιας μάζας ή ενός πλήθους που διερωτάται αν η Τουρκία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα ή αν πρέπει να έχουμε και απαιτήσεις για τη λύση του Κυπριακού.

Έπεσε ο ουρανός πάνω στα κεφάλια τους γιατί εκπυρσοκρότησε η πολιτική των υποχωρήσεων μέσα στα χέρια του μεγαλύτερου υποστηρικτή της. Διότι η ασφάλεια του να φταίει ο Κοτζιάς είναι ένα πράγμα και άλλο το τι κάνουμε από δω και πέρα. Και, ειλικρινά, από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, άνθρωποι σαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Άντρο Κυπριανού έπρεπε, μαζί με τον Αναστασιάδη φυσικά, να λογοδοτήσουν για την παράδοση της οποιασδήποτε διαπραγματευτικής ισχύος. Για την παράξενη στάση τους, εντός ή εκτός Εθνικού Συμβουλίου.

Βέβαια, όλα αυτά είναι λόγια βαριά. Δυστυχώς, γιγαντώνεται και «νομιμοποιείται» η τουρκική αφήγηση στην κοινωνία των νεοκυπρίων. Άλλοι μιλούν για «μητέρες πατρίδες», άλλοι κοροϊδεύουν τον Κοτζιά, άλλοι κατηγορούν τον Αναστασιάδη (τον Αναστασιάδη!) πως «μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω», άλλοι αθωώνουν τον Τσαβούσογλου ανάγοντας σε πολιτική άποψη το «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις», άλλοι θεωρούν σοβαρό το ΔΗΣΑΚΕΛ, ενώ ο Πρόεδρος αυτής της καημένης χώρας λειτουργεί και πορεύεται με το θυμόσοφο: «Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;».

Μετά το ναυάγιο τι; Ας αποφασίσουν. Πρώτα να ξεκουμπιστεί ο Άιντα ή να γίνει εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ. Έπειτα, να ζητήσουν συγγνώμη για τις πολιτικές κυρίως των τελευταίων δέκα ετών. Μετά να φύγουν νύχτα και να αναλάβουν άλλοι (μη μας ρωτήσετε ποιοι είναι οι άλλοι). Αυτοί, για να μην πέσει κάποιος ουρανός πάνω στα κεφάλια τους, για να μην πέφτουν κάθε λίγο απ’ τα σύννεφα, να καταλάβουν πως δεν τους εξουσιοδοτεί κανένας να διαπραγματεύονται το μέλλον των πολιτών κατά το δοκούν. Πως η Τουρκία είναι Τουρκία. Πως οι Ειδικοί Απεσταλμένοι είναι πάντα «κακοί ειρηνιστές», διότι αγνοούν επιδεικτικά την αλήθεια της κατοχής. Πως οι Κερυνειώτες, οι Μορφίτες, οι Καρπασίτες, οι Μεσαορίτες, οι Αμμοχωστιανοί, οι Λευκωσιάτες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Λεμεσιανούς, τους Σκαλιώτες, τους Παφίτες και τους Παραλιμνίτες. Πως το Κυπριακό δεν είναι ζήτημα των ελίτ και πως οι διασκέψεις δεν νομιμοποιούνται από τον κυπριακό Ελληνισμό. Πως προσωρινά κυβερνούν αυτόν τον ελληνικό τόπο. Αλλιώς, να συνεχίζουν να παίζουν  με τα φουσκωτά όνειρά τους, για να ξαναπέσει ο ουρανός πάνω στα κεφάλια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *