«Το γνωρίζω πολύ καλά. Σας έχουμε πικράνει…»
Επιλεγμένα Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

«Το γνωρίζω πολύ καλά. Σας έχουμε πικράνει…»

Της Ιόλης

KILL THE MESSENGER

Τις τελευταίες μέρες, αγαπητοί αναγνώστες, ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις όλοι εμείς οι ούτω καλούμενοι σκεπτόμενοι πολίτες αυτού του τόπου. Και όχι, δεν αναφέρομαι στις διεργασίες των πέντε του «ενδιάμεσου» που βάλθηκαν να μας φκάλουν όλους πελλούς με τις θεατρικές παραστάσεις που δίνουν καθημερινά χωρίς να αφουγκράζονται ποσώς το λαϊκό αίσθημα. Ούτε αναφέρομαι στην προχθεσινή απόφαση του τρισμέγιστου Αναστασιάδη να στείλει τον Νόμο Ακιντζί –που δημιουργήθηκε κατ’ εντολή του παρεμπιπτόντως– για το ενωτικό δημοψήφισμα στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας απεφάνθη ότι ίσως να υπάρχουν θέματα αντισυνταγματικά. Και, παρενθετικά, δεν ευσταθεί, καχύποπτοι αναγνώστες, η φήμη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με αυτήν του την κίνηση προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία με το ΕΛΑΜ ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Ούτε ευσταθεί η φήμη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κάνει αντιπολίτευση του Αβέρωφ για να κατεβεί ως υπερκομματικός υποψήφιος στις εκλογές του ’18. Όχι λοιπόν, δεν αναφέρομαι καθόλου σε αυτά.

Αναφέρομαι στην ιλαροτραγική κόντρα που ταλανίζει τις τελευταίες μέρες την κυπριακή κοινωνία μεταξύ Χάρη Γεωργιάδη και Γενικού Ελεγκτή για το οικονομικό θαύμα των καιρών μας, το αναντικατάστατο κυβερνητικό στέλεχος που ακούει στο όνομα Σάβια Ορφανίδου.

Η Σάβιά μας, η Σάβια όλων των Κυπρίων, πολλά υποσχόμενη νέα επιστήμονας και άκρως προστατευόμενη του υπουργού των Οικονομικών, κατέστη μήλον της έριδος, λοιπόν, μεταξύ των δύο αξιωματούχων του κράτους μας σε μια αντιπαράθεση για την οποία το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι εμπαίζει τον λαό με τον χειρότερο τρόπο. Κοινώς, περιπαίζουν μας.

Ο Χάρης, λοιπόν, αφού έλαβε τη σκυτάλη από τον πολύ κύριο Χάσικο στην προσπάθειά τους να φαν τον ενοχλητικό κύριο Μιχαηλίδη, σε απάντηση της σύστασης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το υπουργείο του όπως ασκήσει πειθαρχική έρευνα (αν είναι δυνατόν!) εναντίον της Σάβιας, η οποία, εκτός από κομματικό στέλεχος, εργάζεται και στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο αποφάσισε ότι ήταν η πλέον ικανή λειτουργός του για απόσπαση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αντί τουλάχιστον να παίξει πελλόν –γιατί να παραδεχτεί την ατασθαλία (επιεικώς) δεν υπήρχε περίπτωση στον δύσμοιρο τούτο τόπο–, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Μετά την άρνησή του να συμμορφωθεί με τις συστάσεις του Ελεγκτή και την άμεση επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, χρησιμοποίησε το ακράδαντο επιχείρημα που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους κρατικούς αξιωματούχους και όχι μόνο για διάφορα ζητήματα κατά καιρούς: «Αφού εκάμαν το τζι οι άλλοι». Έστειλε λίστα τριάντα εννιά δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν κομματικά αξιώματα –κανένας από αυτούς του Συναγερμού εν τω μεταξύ– με την ερώτηση: «Αυτοί γιατί δεν ελέγχονται;» Φταιν οι άλλοι, δηλαδή. Αφού δεν ερευνώνται οι άλλοι, γιατί να ερευνηθούν οι δικοί μας; Μας έκλεισε τα στόματα ο υπουργός με την επιχειρηματολογία του, το ομολογώ. Κι αν παρανόμησα τι; Αφού το κάνουν κι άλλοι. Αυτό, αγαπητοί αναγνώστες, θα πει ευνομούμενη πολιτεία. Και εις ανώτερα.

Υ.Γ.: Οδυσσέα, κράτα καλά. Ο λαός είναι μαζί σου. Η κυβέρνηση –που σε διόρισε– έκατσεν πάνω.

Υ.Γ.2: Αν συνεχίσουμε έτσι, η νέα πενταετία Νίκου Αναστασιάδη προβλέπεται λαμπρή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *