ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 | Δεκέμβριος
Βραβεία

ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 | Δεκέμβριος

a-guard-of-honor-passes-out-as-queen-elizabeth-ii-rides-past-during-the-trooping-the-color-parade-1970

Το να αρνείσαι βραβεία είναι ένας διαφορετικός τρόπος
να τα δέχεσαι, κάνοντας περισσότερο θόρυβο.

ΠΗΤΕΡ ΟΥΣΤΙΝΟΦ

Ήταν δύσκολο το 2016, οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Ωστόσο, όλα γίνονται για έναν λόγο και, ως εκ τούτου, η εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ οφείλει και θα επιβραβεύσει ομάδες, κόμματα, πρόσωπα, απρόσωπους, υποκείμενα και αντικείμενα για τη συνεισφορά τους στο δίσεκτο έτος που μας αφήνει χρόνους. Πάντα με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και ενός μέλλοντος χωρίς βραβευθέντες. Άλλωστε, όπως απεδείχθη, όλοι για ένα Νόμπελ ζουν, όλοι για τη δόξα και την τιμή, όλοι για μια υστεροφημία. Μένει να πουν ποιοι θέλουν να τους τιμήσουν. Η ΕΝΩΣΙΣ, πάντως, τους τιμά για όσα προσέφεραν το έτος που μας πέρασε.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Τάκη Χατζηδημητρίου για την προσφορά του στην τουρκοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, κατόπιν μιας άγριας ψηφοφορίας και ανορθόδοξων συγκρούσεων ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Βραβείων λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων. Έπαινος στον Χρίστο Γεωργίου του ΜΕΓΚΑ που κατετάγη δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά. Μνεία στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στην Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή για την ανιδιοτελή προσφορά της στα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και του ψευδοκράτους. Έπαινος στον Νίκο Τορναρίτη που ούτε βραβείο δεν μπορεί να κερδίσει. Μνεία στον Χρίστο Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ.

ΕΛΙΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στην Ελίτα Μιχαηλίδου που φέτος έμαθε για τις σφαγές σε Μαράθα, Αλόα και Σανταλάρη.

ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Μιχάλη Παπαπέτρου που ωρύεται για το εγκληματικό λάθος του 2004. Έπαινος στον Νίκο Ρολάνδη. Μνεία στον Μπαν Κι Μουν.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται εξίσου στον Νίκο Αναστασιάδη για τη δήλωση περί «επισκεπτών εξ Ελλάδος» και στην εφημερίδα Πολίτης για την επίθεση στον Νίκο Κοτζιά μετά το φιάσκο του Μοντ Πελεράν.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στην εφημερίδα Πολίτης για την ευγενή προσφορά της στην υποστήριξη του Ταγίπ Ερντογάν. Μνεία στον Άντρο Κυπριανού.

ΑΚΕΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

ΔΗΣΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο ΑΚΕΛ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Δημήτρη Συλλούρη.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για τη συνέχιση της ενδιάμεσης πολιτικής τους στο Κυπριακό.

ΡΙΚ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο ΣΙΓΜΑ χωρίς σχόλιο.

ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Γιάννη Καρεκλά του ΣΙΓΜΑ που μοιάζει με τον παλιό Καρεκλά του ΡΙΚ, ο οποίος αγνοείται.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Άντρο Κυπριανού για το ξελάσπωμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Έπαινος στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακόμα να παραιτηθεί;

ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Βίκτωρα Παπαδόπουλο ο οποίος, όταν δεν κοιμάται, πετά εξυπνοβλακείες στο τουίτερ.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο τουρκικό πραξικόπημα. Έπαινος στον Ερντογάν που έκανε πραξικόπημα στο πραξικόπημα.

ΑΦΑΝΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στην Ομάδα Κύπρος που εξαφανίστηκε. Έπαινος στην Αριστερή Πτέρυγα της ΕΔΕΚ. Μνεία στην Ομόνοια.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στην Αντιγόνη του ΘΟΚ, του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ. Έπαινος στο θέατρο του Αναστασιάδη μετά το μίνι ναυάγιο του Νοεμβρίου. Μνεία στο θέατρο του ΔΗΣΑΚΕΛ περί εγγυήσεων.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται εξίσου στους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Αναστασιάδη που «δεν ανέχονται» υποχωρήσεις της τουρκικής πλευράς.

ΠΑΛΜΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στη Λήδα Κουρσουμπά για την προστασία των παιδιών από τα απειλητικά Φυλακισμένα Μνήματα.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στον Δημήτρη Χριστόφια και στο έργο του «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία», έργο που αποτελεί και θα αποτελέσει πλούσιο εργαλείο για τους βοθρατζήδες της Κύπρου μας.

ΩΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται, χωρίς ανθυποψήφιο, στην ώρα της κατεχόμενης Κύπρου. Έπαινος στην ώρα του Προεδρικού.

ΣΚΡΟΦΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στη Βικτώρια Νούλαντ που κόπτεται για την ειρήνη στην Κύπρο.

ΜΠΟΥΡΚΕΝΣΤΟΚ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο Νταβός που ισοπέδωσε τον Πρόεδρο της ΚΔ. Ποιος είναι είπαμε;

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο αλησμόνητο ταξίδι του Άντρου Κυπριανού στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο ΚΚΕ για την εναντίωση στη ΔΔΟ.

ΚΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο ΑΚΕΛ για τα ποσοστά που πήρε στις βουλευτικές εκλογές του Μάη.

ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται στο κομμάτι στέικ που έφαγε ο Νίκος Αναστασιάδης την 1η Δεκεμβρίου και αποδέχτηκε τους τουρκικούς όρους για πενταμερή διάσκεψη. Έπαινος στο κομμάτι που έφαγε ο Μαυρογιάννης και του στάθηκε.

ΡΕΝΑ ΧΟΠΛΑΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο απονέμεται επάξια στον Πρόδρομο Προδρόμου για την ετοιμότητα που δείχνει να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί. Έπαινος στη Ρένα Χόπλαρου που εξαφανίστηκε. Μνεία στον Ευθύμιο Δίπλαρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *