Κυκλοφορεί η εφ. ΕΝΩΣΙΣ | ΣΧΕΔΙΟ ΒΗΤΑ: ΚΟΤΖΙΑ, ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ | Νοέμβριος 2016
Ένωσις Εξώφυλλο Της Σύνταξης

Κυκλοφορεί η εφ. ΕΝΩΣΙΣ | ΣΧΕΔΙΟ ΒΗΤΑ: ΚΟΤΖΙΑ, ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ | Νοέμβριος 2016

ekswf_enosis_11_16

ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΖΗΤΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ

Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη,
ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο.

Αφού «ναυάγησαν» οι συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν και παρά την απογοήτευση των «διανοουμένων», είναι καθοριστικό να ναυαγήσουν και οι ψευδαισθήσεις. Όχι οι ψευδαισθήσεις όσων ανάγουν τα «περιστέρια» σε πολιτική ιδεολογία, θα ήταν μεγάλο το σοκ. Πολιτεία και κοινωνία, όμως, είμαστε αναγκασμένοι να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες που μας δέρνουν και δυστυχώς δεν μας έπεισε επί τούτου το θυμωμένο και «προδομένο» ύφος του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διακαναλική του διάσκεψη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έπρεπε να ζητήσει μια τεράστια συγγνώμη από το 76% του λαού, απέδειξε προχθές πως δεν υπάρχει σχέδιο Β’ και έτσι η ομηρία του κυπριακού Ελληνισμού στο ανώφελο φιάσκο των διαπραγματεύσεων θα συνεχιστεί, όπως ο ίδιος δήλωσε.

ΑΝ ο Πρόεδρος θύμωνε όταν έπρεπε (και όχι μόνο ενώπιον δημοσιογράφων), δεν θα προσέθετε κι άλλα τετελεσμένα στην ήδη ηττημένη ελληνοκυπριακή πλευρά της άγριας τράπεζας των διαπραγματεύσεων. Δεν θα αποδεχόταν το ειδικό καθεστώς της Καρπασίας, δεν θα «έριχνε» τη δέσμευσή του για επιστροφή 100.000 προσφύγων στους 78.247-94.484 (με αυτά δεν ασχολείται κανένας), δεν θα μετέβαινε καν στην Ελβετία παρασυρόμενος από τον κατοχικό ηγέτη και τους (μέχρι πρότινος) υποστηρικτές του.

ΑΝ ο ΠτΔ κατανοούσε όταν έπρεπε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν διαθέτει την «απαραίτητη ευελιξία» για να λύσει το Κυπριακό χωρίς τη μαμά της, δεν θα όφειλε να δικαιολογηθεί για τις «κενές προσδοκίες» που ο ίδιος δημιούργησε από την αρχή της διαδικασίας. Όπως έστρωσε, όμως, θα κοιμηθεί.

ΑΝ η πλευρά μας καταλάβαινε πως η Τουρκία, ως επεκτατική και κατοχική δύναμη, δεν έχει πρόθεση να αφήσει την Κύπρο ούτε να «αποδείξει εμπράκτως ότι υπάρχει προοπτική για να υπάρξει θετική εξέλιξη», κατά τον Πρόεδρο, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Δεν θα μιλούσαμε για «ναυάγια», δεν θα καθόμασταν σε αναμμένα κάρβουνα όποτε είχε συνομιλίες, δεν θα πανηγυρίζαμε για την αυτονόητη στάση της μαμάς Ελλάδας. Εν τω μεταξύ, είναι αναγκαίο πια (αφού έκανε την αρχή) η Αθήνα να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του κατεχόμενου ελληνικού εδάφους της Κύπρου. Και μαζί της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «μαξιμαλιστικά» να απαιτήσει να φύγει ο κατοχικός στρατός τώρα, τελεία και παύλα.

ΑΝ, όμως, έγινε συνήθεια η απώλεια της Κερύνειας, του Καραβά, του Καρμιού, της Λαπήθου, του Δικώμου, του Αγίου Αμβροσίου (κατά τα νεκρά τετελεσμένα προηγούμενων συνομιλιών) και η παράδοσή τους στην ψευδαίσθηση του συνεταιρισμού με την Τουρκία, τότε ο «τρόμος» και η «αθλιότητα» που κυριεύουν τη μέτρια πλευρά μας δεν καταλαβαίνουν από «ναυάγια» και μετατρέπονται σε «κανονικότητες». Ως εκ τούτου, και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε, όπως απεδείχθη από την περίεργη στάση του ΠτΔ (τρίκλιζε;) στη διάσκεψή του. Ούτε η διαδικασία πρέπει να προστατευτεί ούτε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τις συνομιλίες. Πρέπει, «μαξιμαλιστικά» (έτσι θέλουν να λέμε), να αναποδογυριστεί ο κόσμος, να ισιώσουμε τον γιαλό, να προστατευτεί ο κυπριακός Ελληνισμός, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες, να κατηγορηθεί η Τουρκία, να επέλθει δικαιοσύνη και να απεμπολιστεί αυτό που θεωρείται «κανονικότητα». Ποιο το ρίσκο; Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη. Μαξιμαλισμός Τώρα!

Της Σύνταξης

26 Νοεμβρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *