Άχρηστες πληροφορίες Οκτωβρίου | 2016
Ειδήσεις

Άχρηστες πληροφορίες Οκτωβρίου | 2016

21264552

  • Αναμφιβόλως, η ατραξιόν των ημερών που μας έρχονται είναι οι επερχόμενες συναντήσεις των δύο μεγάλων μας ηγετών κάπου στην Ελβετία, όπου θα συνομιλήσουν για τη σημαντική πτυχή του εδαφικού. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εντατικοποιημένη φάση, ενώ ο Νοέμβριος χαρακτηρίζεται εν πολλοίς ως ο μήνας-«κλειδί» για το Κυπριακό. Χάρτες πάνε κι έρχονται, πόλεις και χωριά, δηλώσεις ποδά, δηλώσεις ποτζιεί, διακηρύξεις, ανακοινωθέντα, διασκέψεις, συσκέψεις και δεν συμμαζεύεται. Θα την πάρουμε τη Μόρφου ή όχι; Την Καρπασία; Ο Γαλανός θα μπορέσει να ανοικοδομήσει την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου; Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, ο κώλος μας έχει πάρει φωτιά και δεν μας έχει μείνει νύχι από την αγωνία. Θα καταλήξουμε επιτέλους στην πολυπόθητη λύση ή μήπως για ακόμα μια φορά οι ξεροκέφαλοι εθνικιστές Ελληνοκύπριοι θα την κάνουν τη ματσαράγκα τους; Θα ζήσουμε επιτέλους επανενωμένοι σε ένα επανενωμένο, χαρούμενο κι ευτυχισμένο νησί, πλατσουρίζοντας επανενωμένοι, χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι στις θάλασσές μας αγκαλιά με τους Τουρκοκύπριους, ή όχι;
  • Ο πληροφοριοδότης μας εντός του Προεδρικού είχε πάλι να μας μεταφέρει συγκλονιστικές ειδήσεις. Φαίνεται ότι μάλλον ο ηγέτης μας, παρά τα όσα διακήρυττε, δεν θα πάρει μαζί του στις Βρυξέλλες τους πολιτικούς αρχηγούς. Ίσως άλλαξε γνώμη γιατί σκέφτηκε ότι θα ένιωθε λίγο περίεργα να έχει δίπλα του μερικούς από αυτούς, όπως για παράδειγμα τον Χρίστο Χρίστου με τους μπράβους του που ομολογουμένως είναι ολίγον φοητσιάρικοι. Τέλος πάντων. Αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε ότι προτίθεται να πάρει μαζί του την πρώτη κυρία αντί των πολιτικών αρχηγών μαζί με τον Λήο, ο οποίος φαίνεται ότι είναι ο μόνος που μπορεί να καλμάρει τα νεύρα του στις δύσκολες ώρες που θα περάσει. Για τον τέως ακόμη το σκέφτεται.
  • Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξος. Μάλιστα.
  • Ένιγουεϋ. Σε άλλες ειδήσεις, κατά τον μήνα που διανύουμε συνέβησαν πολλά και διάφορα. Ένα από αυτά, η πρόσφατη διαμαρτυρία των 800 κατοίκων της Ξυλοφάγου κατά των Άγγλων αποικιοκρατών. Ου! Των αγγλικών νόμιμων βάσεων εννοούσα. Οι ξεροκέφαλοι εθνικιστές Κοκκινοχωριάτες, λοιπόν, ξεσηκώθηκαν, χτύπησαν τις καμπάνες των εκκλησιών τους και βάδισαν κατά των βρετανικών βάσεων, πλήττοντας κατάφορα τις καλές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει ανά τους αιώνες με τους καλούς Άγγλους που καταπατούν… ου! κατοικούν νόμιμα στις νόμιμές τους στρατιωτικές βάσεις. Οι άνθρωποι ήθελαν να κόψουν λίγα δεντράκια, καλέ, για το καλό της κοινότητας κι εμείς, αμπάλατοι όπως πάντα, κάνουμε του κεφαλιού μας. Λίγη αντροπή εν τζιαι βλάφτει! Εν τζι εν’ λλία που τους εκάμαμεν!
  • Η Κύπρος αποτελεί έναν από τους κύριους μεταναστευτικούς διάδρομους που χρησιμοποιούν τα πουλιά κατά την μετανάστευσή τους από και προς την Ευρώπη και την Αφρική, με αποτέλεσμα πέραν των 100 εκατομμυρίων πουλιών να επισκέπτονται το νησί μας κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Υπό κανονικές συνθήκες, το γεγονός αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την έλευση σημαντικού αριθμού τουριστών κάθε χρόνο για να απολαύσουν το θαύμα της αποδημίας και να παρατηρήσουν τα πουλιά αυτά. Δυστυχώς όμως, η κακή φήμη που δημιουργείται για τη χώρα μας στο εξωτερικό, λόγω της μαζικής παγίδευσης και θανάτωσης αμπελοπουλιών, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ευαισθητοποιημένοι τουρίστες να επιλέγουν διαφορετικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.
  • Και μια τελευταία είδηση: Απ’ ότι φαίνεται ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν έχει τον Θεό του τελικά. Μετά από όλο εκείνο το φιάσκο με τον ΘΟΚ, τώρα έρχεται να μας πει ότι παρακολουθείται –άκουσον άκουσον– το τηλέφωνό του! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη νήσο των αγίων! Μα ποιος νομίζει ότι είναι; Οι πολιτικοί μας, κύριε Οδυσσέα, είναι καθαροί. Καθαροί! Δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από εσάς και από τις μεθόδους σας, που νομίζετε ότι παντού υπάρχουν σκάνδαλα και διαπλοκές και θα τα βγάλετε στη φόρα. Φτάνει πια. Μη μας ενοχλείτε. Δεν βλέπετε ότι μας ενοχλείτε; Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να μας ανοίξετε τα μάτια; Μια χαρά είμαστε κι έτσι.
  • Και δυο τρομάρες.

Ιόλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *