Ανταποκρίσεις Επιλεγμένα Κοινωνία Κυπριακό Πολιτική

Πού ήσουν πέρσι (τζιαι ’κόμα να ’ρτεις φέτος);

Της Μαρίας Χ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Τα τρελά κορίτσια του ΔΗΣΥ, ήτοι Ξένια Κωνσταντίνου, Ρένα Χόπλαρου, Σάβια Ορφανίδου και Ελίτα Μιχαηλίδου, αναπαύονται. Άλλες εντός, άλλες εκτός. Περιμένουν με στωικότητα να έρθει κι η σειρά τους για καμιά υπόσχεση αλόπως. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Διανύουμε προεκλογική τζιαι με λάσσουν με ακκάννουνContinue Reading «Πού ήσουν πέρσι (τζιαι ’κόμα να ’ρτεις φέτος);»

Ανταποκρίσεις Επιλεγμένα Κοινωνία Πολιτική

Κύπρος της αγάπης και του ονείρου…

Της Ιόλης KILL THE MESSENGER Εν Κύπρω, μηνί Οκτωβρίω του σωτήριου έτους 2017 συνέβησαν, μεταξύ άλλων, τα εξής ενδιαφέροντα και συναρπαστικά: Η πρώτη είδηση του μηνός έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στα κεφάλια των ανυποψίαστων και καλοπροαίρετων Κυπραίων: Οι «αρχές» των κατεχομένων αποφάσισαν να επιβάλουν «τελωνειακούς δασμούς» για τα αγαθά που μεταφέρουν τα Ηνωμένα ΈθνηContinue Reading «Κύπρος της αγάπης και του ονείρου…»

Ανταποκρίσεις Επιλεγμένα

Βάι(ς) βάι(ς)*

Της Μαρίας Χ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Παρακολουθήσαμε το «ντοκιμαντέρ» του Vice Ελλάδος, «Λευκωσία: Η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου» – και στην τηλεοπτική του προβολή, από τον ANT1 Ελλάδος, αλλά και αφότου ανέβηκε στο διαδίκτυο, λογοκριμένο, πριν από λίγες ημέρες. Προτού προχωρήσουμε στον εποικοδομητικό σχολιασμό των όσων (σπουδαίων, ομολογουμένως)Continue Reading «Βάι(ς) βάι(ς)*»

Ανταποκρίσεις Επιλεγμένα Κοινωνία Κυπριακό Πολιτική

Το θέατρο του παραλόγου (επιεικώς)

Της Μαρίας Χ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Εντάξει. Παραδέχομαι ότι εδώ και κάποιο καιρό επιλέγω να παρευρίσκομαι στοχευμένα σε συγκεκριμένου μπάκραουντ εκδηλώσεις, όπου πρωταγωνιστούν συγκεκριμένης πάστας ηθοποιοί (βλ. πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι κ.ά.) – την ειλικρινή συγγνώμη μου σε όσους όντως ποιούν ήθος. Στόχος αυτής μου της γενναίας πλην μαζοχιστικήςContinue Reading «Το θέατρο του παραλόγου (επιεικώς)»

Ανταποκρίσεις Επιλεγμένα Κοινωνία Κυπριακό Πολιτική

Ανάγκα και θεοί πείθονται

Της Μαρίας Χ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου βρέθηκα στις 15 Φεβρουαρίου και –όχι– δεν ήταν για καλό σκοπό. Αν ήταν, άλλωστε, δεν θα διάβαζες και το εν λόγω κειμενάκι. Οι λαμπροί πανεπιστημιακοί του τόπου μας δεν αρκούνται, βλέπετε, στην άσκηση της προπαγάνδας τους εντός των συνόρων (ποιων;)Continue Reading «Ανάγκα και θεοί πείθονται»

Ανταποκρίσεις Βιβλιοπαρουσίαση Εκδηλώσεις Ιστορία

Ναι, παράγω προπαγάνδα* | Απρίλιος 2016

Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν. ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ Η αλήθεια είναι ότι κατά τον μήνα Απρίλιο είχαμε θορυβηθεί· δεν είχε κάνει την εμφάνισή του κάποιο ιβέντ που να άξιζε μια θέση στη στήλη μας. Και πάνω που είχαμε αρχίσει να χάνουμε πάσα ελπίδα, περιέπεσε στην αντίληψή μαςContinue Reading «Ναι, παράγω προπαγάνδα* | Απρίλιος 2016»